Het doel: End Polio Now , Polio de wereld uit

Dit is een lang lopend project van Rotary International, waarbij samen met enkele partners (WHO, Unicef, Bill & Melinda Gatesfoundation) hard gewerkt wordt om de akelige, tot verlammingen en dood leidende ziekte Poliomyelitis (kinderverlamming) te bestrijden en te volledig te laten verdwijnen.

Polio wordt veroorzaakt door een virus en kan leiden tot ernstige restverschijnselen, verlamming en soms tot de dood. De besmetting verloopt via ontlasting. Slechte hygiënische omstandigheden spelen een rol in de overdracht. De ziekte is alleen nog actief in Pakistan en Afghanistan. Om het aantal besmettingen beperkt te houden en te verkleinen, moeten veel kinderen worden gevaccineerd.

De uitbraak van het Coronavirus maakt de bestrijding van Polio een stuk moeilijker. Het is echter van groot belang dat Polio onder de duim wordt gehouden: het gevaar dreigt dat dit virus zich weer uitbreidt.

De hele organisatie en infrastructuur voor de bestrijding van Polio kan ook worden gebruikt om het coronavirus te bestrijden


Ga direct naar onze actie:

https://www.polio-coronavaccinatie.nl/

Documentatie

Bestandsnaam Bestandsgrootte
Rotaryclubinformatie.docx 15.0 kB
https://www.youtube.com/watch?v=eW4J8Y-tH-0